WHIPPET

pes WHIPPET, pasma WHIPPET, WHIPPET slika Tudi o nastanku Whippetov kroži nemalo teorij. Pravi izvor je torej še ena velika skrivnost.

Največkrat izrečena zgodba o nastanku Whippeta je ta, da naj bi pred 150 do 200 leti nazaj Whippeta križali z hrti in terierji.

Druga teorija pa zagovarja dejstvo, da je Whippet plod križanja med greyhoundom in italijanskim hrtom

Zadnja pa postavlja nastanek te pasme v 19. stoletje.

Toda kako to, da obstajajo slike, stare že okoli 1300 let, na katerih so uprizorjeni psi podobni whippetom? Vse to in še več vprašanj se pojavlja v glavah raziskovalcev in predvsem ljubiteljev te pasme. Tako, asketski je ta Whippet, tako misteriozen, da ga človek lahko samo občuduje.

Whippet je bil nekoč lovec na zajce, lovil je s svojim izrednim vonjem in očmi. Ljudi je že od nekdaj očaral s svojim srednje velikim aerodinamičnim telesom. Zraste od 44 do 51 cm in tehta od 10 do 15 kg. Prekrit je s kratko dlako v toliko barvnih različicah, kot je skrivnost v njem.

Po značaju je miren, odprt, prijazen in živahen na sprehodih. Znan je po svoji zaupljivi naravi, zato za čuvaja ni primeren. Whippet je pes, ki bo z vami delil bivališče in bo vzpostavil z družino nek poseben odnos. Whippet je učljiv pes. Poleg tega, da ga boste razkazovali po razstavah bo rad sodeloval tudi v kinoloških športih, kot so agility in obedience. Še največje veselje pa mu boste naredili, če ga boste peljali na pasje dirke. Whippet je namreč izvrsten tekač.

Ni zanemarljiv podatek, da so bile dirke whippetov v 19. stoletju v Angliji bolj popularne od nogometa.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 45121 krat.