TIBETANSKI ŠPANJEL

pes TIBETANSKI ŠPANJEL, pasma TIBETANSKI ŠPANJEL, TIBETANSKI ŠPANJEL slika Tibetanski španjel prihaja iz Himalajskega pogorja Tibeta. Predvidevajo, da izhaja iz istih linij kot pekinezer, japonski čin, shih tzu, pug in lhasa apso. Njegov pravi nastanek je zavit v skrivnost, prav tako kot so skrivnostni vsi njegovi "Tibetanski" pasji kolegi.

Tibetanski španjel je manjši kuža, skladno grajen, pritegne pa nas s svojim orientalskim videzom. Njegovo drobceno telo je prekrito s srednje dolgo dvojno krovno dlako, ki tvori značilno grivo. Ponaša se z močno poraščenim repom, ki ga ponosno nosi čez hrbet. Tako igrive, kot je tibetanski španjel sam, so tudi njegove barve. Standard namreč dovoljuje vse možne barvne kombinacije.

Zraste do 25.5 cm in tehta od 4.5 do 7 kg.

Po značaju je umirjen. Zna pa biti tudi zelo igriv, je zvedav, pozoren in se močno naveže na družino. Zna biti dober čuvaj, svojega lastnika na tujca opozori z laježem. Vendar pa je znan po tem, da nikoli ne laja brez razloga.

Tibetanski španjel ni tipičen španjel, to je družni pes in s pravim španjelom razen imena nima nič skupnega. Je prilagodljiv, nezahteven družinski član, ki vam bo hvaležen za sprehode, zadovoljen pa bo tudi s svojim mestom v stanovanju.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 73714 krat.