ŠKOTSKI TERIER

pes ŠKOTSKI TERIER, pasma ŠKOTSKI TERIER, ŠKOTSKI TERIER slika Škotski terier ali kot mu skrajšano pravijo Scottie je eden od petih terierjev, ki izvirajo iz Škotske. Je tipičen "jamar", specializiran za lov na lisice, jazbece, vidre in divje zajce, skrbno izbran za delo v težkih predelih škotskega višavja.

Je nizek, robusten in premore veliko moč. Njegova barva je črna, brindle v vseh odtenkih, ali pšenična. Je dvojna in ne odpada. Ima trdo krovno dlako in mehko podlanko. Zanj se priporoča večkrat letno trimanje. Zraste od 25,4 do 28 cm in tehta od 9 do 12 kg.

Je tipičen "Škot". Včasih trmast, vendar vztrajen. Izbere si le enega, ki ga bo ubogal, vendar se ne bo podredil. Ostal bo ponosen in neodvisen. To je pes, ki veliko razmišlja. Seveda se mu bo vaše gledanje na vzgojo večkrat zdelo hudo smešno, zato boste pri tem morali biti sila iznajdljivi.

Škotski terier je bil edini pes, ki je preživel kar 3 mandate v Beli Hiši. Imel ga je namreč ameriški predsednik Franklin D. Roosevelt in sicer je bila to pšička z imenom Fala. Škotski terier je bil iziv tudi za druge znane ljudi, filmske zvezde, kronane glave, predsednike in še koga ( Humphrey Bogart, Bette Davis, Julia Anerews, Liza Minnelli, angleška kraljica Viktorija, Ronald Reagan, Eva Braun ...) Bil je junak Disniyevih filmov, pojavlja se kot maskota ameriških univerz, nastopil je v številnih reklamah... Skratka njegov posebni videz je kljub njegovim včasih "tršim" značajem zelo popularen.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 22078 krat.