SHI TZU

pes SHI TZU, pasma SHI TZU, SHI TZU slika Nekatari zgodovinski viri govorijo, da je ta mali »okrasni« pes nastal kot produkt križanja dveh tibetanskih pasem Pekingesa in Lhasa Apso. Kakorkoli že, nedavne raziskave DNK, so pokazale, da je to ena najstarejših pasem. Nekateri mu pravijo tudi Tibetanski levji pes, spet drugi menijo, da je ima njegov obraz obliko rože. Ta mali kuža se lahko ponaša z neko posebno lepoto, ki ti kljub njegovi majhnosti vzame dih in na njem bo vedno nekaj skrivnostnega, prav tako, kot tudi njegov nastanek.

Ta mala kepa zraste od 24 do 27 cm in bo tehtala od 5 do 8 kg. Prekrit je z dvojno dlako, ki jo standard dovoljuje v vseh možnih odtenkih. Zanimivo je, da shi tzu ne menja dlake tako, kot večina psov. Njegova dlaka izpada podobno, kot pri človeku lasje, ko si jih umiva. Sami se boste odločili ali bo vaš shi tzu imel kratko ali dolgo dlako. Mnogo manj dela boste imeli s kratko, če pa se boste odločili, da boste kužka vozili na razstave, boste morali njegovi dolgi dlaki posvetiti tudi temu primerno več pozornosti.

Shi tzu je izredno pameten psiček. Ima veliko energije in je zelo prijazen. Primeren je za tiste, ki ste ljubeči in nežni po srcu. Za tiste, ki ga boste ljubili in razvajali. Ta pasma sicer ne potrebuje dolgih sprehodov, vendar to ne pomeni, da ni rad na svežem zraku. Je zelo živhen in se bo z vami rad sprehajal, le v mislih imejte njegove male tačke, ki si ne morejo privoščiti kakšnih dolgotrajnih tur.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:

Kvaliteta: z rodovnikom + smo registriran vzreditelj

Pri nas vzrejamo omenjeno pasmo. Pokličite nas ali pa nam pišite.

podatki o vzreditelju:
psarna: MYSTIC MOGWAI
INES REPINC, BIŠ 22A, 2254 TRNOVSKA VAS
e-mail: miro.ines@gmail.com
mobitel: 040864114
domača stran: www.mystic-mogwai.com


ta opis je bil prikazan 67809 krat.