ROTWEILER

pes ROTWEILER, pasma ROTWEILER, ROTWEILER slika Ta pes prihaja iz Nemčije. Nekateri mu ljubkovalno pravijo tudi Rottie ali na kratko Rott.

Večinoma je črne barve s svetlorjavimi mahagonijevimi deli po nogah in vratu. Prekrit je s trdo, kratko, a gosto dlako, ki potrebuje redno krtačenje. Ima močne kosti in močan mišičast videz. Odrasel pes je velik od 56-63 cm in tehta od 42 do 50 kg.

Rotweiler ima dolgo in burno zgodovino. Viri poročajo, da so ga poznali že v antičnem Rimu. Med 1. svetovno vojno so med iskanjem pravega psa za opravljanje policijskih nalog naleteli prav na Rotweilerja.

Rotweiler še danes velja za izrednega delovnega psa. Uporablja ga tako vojska kot policija. Je pes z izrednim značajem in tak je tudi najprimernejši lastnik zanj. Lastnik Rotweilerja prevzema veliko odgovornost. To ni pasma za začetnika. To niti ni pasma za kogarkoli. Ob pravilni vzgoji je lahko tudi Rotweiler zelo ljubeč partner. Je vdan, rad ugaja, z večjimi otroki se tudi zelo dobro razume. Je vesel, aktiven, igriv pes in od svojega lastnika zahteva izredno veliko pozornosti. Rotweiler je pač delaven pes, zato mora nekaj početi. Je izredn čuvaj in pazil bo na vas in vaše otroke.

Rotweiler ima zelo veliko dobrih lastnosti, toda pri tej pasmi je izredno pomebno, da pričnete z zelo zgodnjo socializacijo in ga že kot majhnega kužka začnete spoznavati s čim več različnimi ljudmi, drugimi živalmi in stvarmi.

V primerih, ko je lastnik svojega Rotweilerja vzgajal napačno se lahko pri psu pojavijo tudi nezaželene oblike vedenja. To so agresivnost, dominantnost, v nekaterih primerih postanejo celo nevarni do ljudi.

V zadnjih nekaj letih je bilo v medijih izrečenega in napisanega ogromno negativnega o tej pasmi. Vendar zavedati se moramo, da so neljubi dogodki, v katere so bili vpleteni ti psi, zgolj posledica nepravilne vzgoje.

Rotweiler se pojavlja tudi v številnih filmih, naj jih naštejemo samo nekaj: Lethal Weapon 3, Transformers, The Breed, Lethal Weapon 4, The Omen in številnih drugih, kar je samo dokaz, kako vsestranski in vodljiv pes je lahko.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 38212 krat.