NEMŠKI OVČAR

pes NEMŠKI OVČAR, pasma NEMŠKI OVČAR, NEMŠKI OVČAR slika Nemški ovčar izvira iz Nemčije. Prvotno je bil mišljen kot ovčarski pes, vendar so ga sčasoma zaradi njegove inteligence začeli uporabljati predvsem kot delovnega psa. Nemški ovčar se namreč odlično obnese kot čuvaj, za psa spremljevalca, sledni pres, uporabljajo ga za reševanje, kot psa terapevta, zelo cenjen pa je tudi v vojski in policiji. Kljub njegovim številnim zmožnostim za delo, pa je tudi izredno zvest in prijazen družinski pes. Uživajo v družbi ljudi in drugih živali.

Nemški ovčar spada med večje pasme. Velik je od 51 do 61 cm in težak od 35 do 40 kg. Seveda je odvisno od spola, samičke so nekoliko manjše, znani pa so tudi primeri, ko pes presega standarde in je lahko tudi večji ali težji od zgoraj naštetega. Zanimivo je, da ima ta pes lahko 3 različne vrste dlake. Lahko je čisto kratka, srednje dolga ali dolga. Najdete ga lahko tudi v številnih barvnih kombinacijah. Najbolj znane so črna z rjavimi ožigi, črna s svetlorumenimi ožigi, črna z rdečerjavimi ožigi, lahko pa je tudi čisto bel, čisto črn ali celo železno siv.

Če si boste omislili nemškega ovčarja boste spoznali, da ste dobili izredno inteligentno bitje. Je izvrsten čuvaj. Pazil bo na vas, vašo družino in vaše imetje. Je zvest in ubogljiv pes. Glede na to, da je to delovna pasma, pa potrebuje veliko zaposlitve. Tako umske, kot tudi fizične. Zato nemški ovčar nikakor ni pasma za bolj lenobnega lastnika.

Če boste želeli prijaznega, intelegentnega in delovnega nemškega ovčarja, ga boste že od male kepice morali pravilno socializirati in z njim veliko delati. Vendar se vam bo trud popolnoma izplačal in videli boste kako ponosni boste nanj.

Za tiste, ki še ne vedo, naj kot zanimivost povemo, da je nemške ovčarje pogosto moč videti tudi v filmih. Sigurno pa je najbolj znan komisar Rex iz istoimenske avstrijske serije.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:

Kvaliteta: z rodovnikom + smo registriran vzreditelj

Pri nas vzrejamo omenjeno pasmo. Pokličite nas ali pa nam pišite.

podatki o vzreditelju:
psarna: Karstimav
Ljubo Gorup, Štanjel 145, 6222 ŠTANJEL
mobitel: 041345201
domača stran: karstimav.com


ta opis je bil prikazan 117342 krat.