NEMŠKA DOGA

pes NEMŠKA DOGA, pasma NEMŠKA DOGA, NEMŠKA DOGA slika Že samo ime nam pove, da ta pes, "podoben konjičku", prihaja iz Nemčije. Predvidevajo, da je ta pasma stara že več kot 400 let. Potomca nemške doge naj bi bila angleški mastif in takratni irski volčjak.

Nemška doga je sedaj predvsem pes spremljevalec, družinski pes in dober čuvaj. Je velik pes, eleganten. Ima kratko, gladko, svetlečo dlako, ki ne odpada. Zraste od 72 do 80 cm in tehta 55 do 80 kg, lahko tudi več. Barva dlake je zelo različna, kar 5 kombinacij se omenja in sicer rumena (zaželjena je črna maska), tigrasta, harlekin, črna in modra.

To je zelo vdan pes. Znan je po tem, da ima zelo visok prag vzdržljivosi, je samozavesten. Do tujcev je zadžan, pravilno socializirana doga je strpna do drugih psov. Kakršenkoli znak agresije, se smatra za resen problem in nastane predvsem z nepravilno vzgojo.

Doga je zelo učljiv pes. Znati boste morali vzpostaviti pravi odnos, da bo pes z vami sodeloval. Skoraj obvezna je šola poslušnosti.

Doga je na pogled res impozanten pes, zato ni čudno, da se je in se še na veliko pojavlja tudi v filmih, najbolj znan lik je Scooby-Doo. Pojavila pa se je še v filmu Patriot, v Zvezndnih stezah, kot junak Disnijevih filmov itd.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 62171 krat.