MALI ITALIJANSKI HRT

pes MALI ITALIJANSKI HRT, pasma MALI ITALIJANSKI HRT, MALI ITALIJANSKI HRT slika Italijanski mali hrt je najmanjši iz skupine hrtov. Je zelo stara pasma. Pri odkrivanju faraonskih grobnic, so našli celo mumijo psa, ki je ustrezala podobi današnjega italijanskega hrta. Zgodovinarji nastanek te pasme postavljajo že 3200 let pred našim štetjem, našli pa so jih tudi v Pompejih.

Ta mali hrt je bil zelo popularen med kronanimi glavami. Bil je spremljevalec Angleške kraljice Viktorije, kraljice Ane, Katarine velike in Norveške kraljice Maud.

Mali italijanski hrt je majhen pes. Visokonog, rep nosi med zadnjima okončinama. Zraste od 32 do 38 cm in tehta od 3 do 5 kg. Ima kratko svilnato dlako v kombinacijah od krem do črne.

Po značaju je zelo nežen in se rad ljubkuje. Zunaj je zelo aktiven. Kinologi pravijo, da je najbolj učljiv izmed vseh hrtov. Italijanski hrti ne poznajo agresivnosti, je odličen družinski pes in se zelo dobro razume tudi z otroki, sploh, če so že večji, ne prenesejo namreč grobosti.

Italijanske hrte so prvotno uporabljali za lov na zajce. Danes pa je to razstavni pes, odličen je v coursingu, lahko ga uporabljate tudi za agility, railly obedience, dog dance ali kot psa terapevta.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 43430 krat.