LABRADOREC

pes LABRADOREC, pasma LABRADOREC, LABRADOREC slika Za labradorca zagotovo lahko trdimo, da je najbolj popularna in razširjena pasma na svetu. Labrador ima v svojih koreninah lov in sicer so ga uporabljali, za prinašanje ustreljenih ptic iz vode. Zato ni čudno, da labradorci še danes ljubijo vodo in so pripravljeni ure in ure prinašati stvari.

Znani so, kot izredno nežni, prijazni psi. So zelo inteligentni, imajo veliko energije, to pa so lastnosti, ki labradorca postavljajo na prvo mesto kot idealnega delovnega psa in zvestega sopotnika. S pozitivno motivacijo boste iz labradorca naredili najbolj zanesljivega, poslušnega in vsestransko uporabno pasmo na svetu.

Labradorčeve korenine segajo že v 15 stoletje v daljno Kanadsko provinco Novofunladijo in Labrador. Prvotno naj bi se ta pasma imenovala St. John s dog, kasneje celo Novofunlandec. Toda najverjetnejša v tej zmedi imen je verjetno razlaga, da je ime dobil po otoku Labrador v Kanadi.

Poznamo tri vrste labradorcev, rumen, črn in čokoladen. Je raletivno velik pes, običajno tehta od 30 do 36 kg, samičke pa od 25 do 32 kg. Prekriva pa ga kratka gladka dlaka. Običajno labrador menja dlako dvakrat letno.

Težko bi pri katerikoli pasmi našli tako širok spekter uporabnosti in toliko pohvalnih značajskih sposobnosti, kot ravno pri labradorcu. To je izredno uravnovešen pes, okreten, zna se prilagajati različnim situacijam. Še danes pa je njegov glavni hobi prinašanje. To počnejo s tako preciznostjo, da vam bo lahko prinesel surovo jajce, brez najmanjše razpoke ali praske.

Labrador pa ne slovi samo kot najbolj priljubljen družinski pes, je izvrsten sodelovec v vojski in policiji, iskan je kot pes reševalec, kot pes vodnik za slepe, je nepogrešljiv v kinoloških športih, uporabljajo ga kot terapevtskega psa.

Kar nekaj labradorcev je zaslovelo, po svojih izrednih sposobnosti in visokem čutu za etiko. Kot zanimivost omenimo črnega labradorca z imenom Jake, ki je iskal pogrešane v napadu na World trade center zloglasnega 11 septembra, prav on je tudi pomagal pri iskanju žrtev smrtnonosnega orkana Katrina. Kot hišnega ljubljenčka sta labradorca imela tudi bivši ameriški presednik Bill Clinton in ruski predsednik Vladimir Putin. Pojavlja pa so se tudi v številnih reklamah in filmih.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 130973 krat.