KAVKAŠKI OVČAR

pes KAVKAŠKI OVČAR, pasma KAVKAŠKI OVČAR, KAVKAŠKI OVČAR slika V goratih predelih Kavkaza, se je rodil pes, ki še danes za Ruse pomeni simbol moči in neustrašnosti. Onemeli boste ob pogledu na tega od 62 do 65 cm velikega dolgodlakega orjaka, katerega obraz, vas bo rahlo spomnil na medveda.

Kavkaški ovčar, kot so ga poimenovali, odseva neko navidezno mirnost in ljubkost. Pa vendar je ta pogumni pes v svoji preteklosti opravljal precej težko nalogo. Ustvarjen je bil za čuvaja drobnice, ki se je bil sposoben spopasti s kavkaškimi volkovi. Vanj so vcepili čut za nezaupljivost do vsega živega, nepodredljivost in izreden čut za orientacijo. Deloval je samostojno, sam je presojal, kdaj in kako ukrepati, zatorej ni čudno, da je Kavkaški ovčar še danes izvrsten čuvaj. Svojo nalogo čuvaja več kot odlično opravlja in kljub modernim časom je še vedno ohranil svojo prvobitnost, ponos in 100% zanesljivost, ki je nihče ne more podkupiti.

To je pes, ki se vam ne bo nikoli podredil, vendar, če ga boste znali pravočasno in pravilno izšolati, bo z vami odlično sodeloval. To ni pes, za začetnike, to je pes za ljudi, katerih iziv je izšolati psa, s posebnim značajem. Kavkaškemu ovčarju morate biti kos fizično in psihično Vedeti je namreč treba, da je to pes, ki lahko tehta tudi 70 kg. Po značaju je zelo samosvoj in ima še vedno močno izražen prvinski nagon.

Kavkaški ovčar je robusten, masivnih kosti, njegova glava je mogočna. Barva dlake je različna, prepletajo se razne sive, svetle do rjasto rjave, slamnato rumena, bela, peščeno rjava lahko pa tudi lisasta in progasta.

Kavkaški ovčar je še dandanes redek v zahodni Evropi. Šele konec sedemdestih let, so ga Rusi prvič pokazali na razstavah in poželi velike uspehe.

V Sloveniji je to še razmeroma redka pasma, čeprav povpraševanje po njih porašča. Vzreditelji opozarjajo, da je to pes, ki potrebuje ogromno prostora. To ni hišni pes. Ne samo zaradi svoje velikosti.. Kavkaški ovčar je ustvarjen za življenje na prostem in tam se tudi najbolje počuti.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 66563 krat.