VELIKI ČRNI ŠNAVCER

pes VELIKI ČRNI ŠNAVCER, pasma VELIKI ČRNI ŠNAVCER, VELIKI ČRNI ŠNAVCER slika Zgodovina prvič omenja Šnavcerja že v srednjem veku. Vzredili so ga v Južni Nemčiji, kjer so ga uporabljali kot čuvaja čred, vendar pa so si ga lahko privoščili le redki. Takrat so bili namreč težki časi, šnavcer pa je veliko pojedel

Konec 19 stoletja je popularnost te pasme začela naraščati. Sprva so ga uporabljali mesarji, kot priganjalca živine. Kasneje so njegove sposobnosti odkrili še drugi in še danes velja za izvrstnega službenega psa.

Pasma naj bi nastala iz srednjega šnavcerja s povečanjem velikosti. Sedaj je veliki črni šnavcer, najmočnejši in največji med šnavcerji. Zanj je značilno, da je črn kot oglje, prekrit z resasto dlako in obveznimi brki. Velik je od 59 do 70 cm, tehta povprečno 35 kg.

Šnavcer je inteligenten, če je potrebno bo svoj teritorij branil z vsem srcem. Zna pa biti zelo samozavesten in vsakršni prisli se bo upiral z vsemi štirimi. Tako je primeren za tiste, ki imate s psi in njihovo vzgojo že nekaj izkušenj. In tisti, ki bo znal v šnavcerju vzbuditi spoštovanje bo z njim stkal prijateljsko vez do konca življenja. Šnavcer potrebuje veliko vzpodbude in naravnost ljubi pohvale.

Prvič so črneg šnavcerja pokazali širnemu svetu na razstavi v Munchnu leta 1909.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 27969 krat.