ČIVAVA

pes ČIVAVA, pasma ČIVAVA, ČIVAVA slika Za čivavo pravijo, da je najmanjša pasma psov na svetu. Prihaja iz Mehike, ime pa ima po državi Chihuahua v Mehiki, kjer so jo odkrili leta 1850.

Čivava se pojavlja v dveh različicah. In sicer kot kratkodlaka ali dolgodlaka. V povprečju tehta čivava od 1 do 6 kg in zraste od 15 do 23 cm. Čivavo opisujejo kot zelo predrzno, pogumno, ponosno žival,ki zna biti ljubosumna, nezaupljiva, zelo samosvoja in ne mara drugih psov.

Kakor je raznovrsten čivavin značaj, je raznovrstna tudi obarvanost dlake. Najdemo jo v barvi jelena, rdeči, krem, čokoladni, modri ali črni, v trikolorju.

Čivava je znana po svojem neverjetnem temperamentu. Njena majhnost ji dopušča, da se prilagaja različnim razmeram, znajde se tudi v zelo majhnem stanovanju. Običajno so na svojega lastnika zelo navezane, vendar to velja za enega človeka.

Zanimivo je, da čivave njena majhnost ne moti niti pri srečanju z zelo velikimi psi. Zna ohraniti dostojanstvo in samozavest.

Je pač nekaj posebnega. Videli smo jo lahko tudi v številnih filmih, kot je Legally Blonde,v Transformerju. Dve čivavi pa sta tudi ljubljenki razvpite Paris Hilton.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 60611 krat.