CAIRN TERIER

pes CAIRN TERIER, pasma CAIRN TERIER, CAIRN TERIER slika Cairn terier je majhen kuža, s kratkimi mišičastimi nogami. Prekrit je z resasto dlako, ki mu daje kuštrav videz. Dovoljene so vse barve, razen bele, popolnoma črne ali črno-bele, Zraste od 28 do 31 cm in tehta od 6 do 8 kg.

Je živahen, zelo inteligenten in igriv do pozne starosti. Pravijo, da je od tereierjev najbolj poslušen. Ne prenese grobosti, se rad uči, je prilagodljiv in ne bo na vrat na nos trmaril po svoje. Dovolj je pameten, da ve, da se mu to ne izplača. Običajno je to dober družinski pes, zares vdan pa je samo enemu, in zanj je pripravljen narediti vse. To je prvinska pasma in še zelo zdrava.

Cairn terier je verjetno že v času Škotske kraljice Marije Stuart, lovil skrite lisice, jazbece, dihurje. Uporabljali so ga tudi za lov na vidre in podgane. Vzredili naj bi ga na Škotskem otočku Skye.

Cairn terier ima delovno preteklost še vedno v krvi. V ZDA recimo je zelo popularen in ga uporabljajo kot psa terapevta, v bolnišnicah, domovih upokojencev in za rehabilitacijo otrok.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 51218 krat.