BRADATI ŠKOTSKI OVČAR

pes BRADATI ŠKOTSKI OVČAR, pasma BRADATI ŠKOTSKI OVČAR, BRADATI ŠKOTSKI OVČAR slika Točen nastanek te pasme je težko določiti. Okoli nastanka kroži veliko različnih zgodb. Ena izmed njih govori o poljskem trgovcu Kazimierz-u Grubskem, ki naj bi l 1514, na Škotsko pripeljal 6 poljskih psov. Škotski pastirji naj bi bili nad njimi tako navdušeni, da so jih zamenjali za ovce. Od takrat najprej naj bi se začela vzreja bradatih škotskih ovčarjev.

Kot družinski pes, pa je postal popularen šele v sredini 20 stoletja. Bradati ovčar je idealen pes za tiste, ki so svojemu ljubljenčku pripravljeni posvetiti ogromno časa. Ta srednje velik kuštrav pes velik od 51 do 56 cm in težak od 20 do 25 kg, je namreč izredno aktiven in živahen, njegova dolga dlaka pa zahteva nemalo pozornosti.

Bradati škotski ovčar bo še danes rad zganjal skupaj živali, če bo imel priložnost. Toda vso to njegovo neizmerno energijo lahko preusmerite na primer v kakšen kinološki šport. So zelo učljivi psi in so uspešni v agilitiju. So še vedo dobri čuvaji, zvesti svoji družini in svoj čas, radi aktivno preživljajo s svojo družino.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:

Kvaliteta: z rodovnikom + smo registriran vzreditelj

Pri nas vzrejamo omenjeno pasmo. Pokličite nas ali pa nam pišite.

podatki o vzreditelju:
psarna: Diamond Winner
Urša Modic in Benedikt, Male Lašče 7a, 1315 Velike Lašče
e-mail: info@bearded-collie.si
mobitel: 041 747 886
domača stran: http://www.bearded-collie.si/


ta opis je bil prikazan 43219 krat.