RUSKI HRT - BORZOI

pes RUSKI HRT - BORZOI, pasma RUSKI HRT - BORZOI, RUSKI HRT - BORZOI slika Pasma izhaja iz Rusije. Njegova prvotna naloga je bila lov. In sicer so ga uporabljali za lov na zajce, lisice in volkove. Znan je po tem, da je na kratke razdalje sposoben razviti izjemno hitrost. V Rusiji ga še danes uporabljajo kot lovskega psa, na zahodu pa je to cenjena pasma za dirke.

Na pogled izjemno plemenit pes, vzbudi zanimanje predvsem po svoji velikosti, bogati dolgi svilnati dlaki vseh možnih barv. Je umirjen, »plemiško« zadržan, vendar zanesljiv, na prostem hiter in vztrajen pes.

Ni pretirano zahteven za vzdrževanje, zna pa biti svojeglav. Inštruktorji, ga opisujejo, kot izjemno radovednega, njegovo zanimanje za vse naokoli sebe, pa ni ravno najboljša motivacija za učenje

Je pa Borzoi izvrsten čuvaj, je zvest svojemu lastniku, rad se crklja, vendar je to rezervirano izključno za lastnika. Njegov idealni lastnik je poseben človek, umirjen, vendar trdnega značaja. Borzoi zna biti namreč tudi izredno dominanten, lahko se pojavi tudi agresivnost do drugih psov. Včasih je po »plemiško« izbirčen pri jedi. Hitro se naveliča in ne bo prenesl grobosti.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 16613 krat.