BELI ŠVICARSKI OVČAR

pes BELI ŠVICARSKI OVČAR, pasma BELI ŠVICARSKI OVČAR, BELI ŠVICARSKI OVČAR slika Iskanje izvora Belega Švicarskega Ovčarja, nas bo tokrat popeljalo v ZDA. Zanimivo je, da Švicarji pri nastanku te pasme nimajo kakšnega posebnega pomena.

Pasma je stara toliko kot nemški ovčar. Resnici na ljubo, gre za eno in isto pasmo. Bela barva pri nemških ovčarjih ni bila priljubljena in mnogo takih mladičev je doživelo kruto usodo, saj so jih pokončali takoj po kotitvi. Pa so se, kot že ne vem kolikokrat spet znašli Američani, ki so nekaj teh »nesrečnih« primerkov rešili in jih odnesli domov. Tam so skrbno pazili na njihov nadaljni razvoj in selekcijo. In tako so nazadnje svoje »bele nemške ovčarje«, začeli izvažati nazaj v Evropo.

V 70 in 80 letih pa so na sceno končno stopili tudi Švicarji. Začeli so načrtno vzrejati Bele Ovčarje, skrbno skrbeli za selekcijo. Napisali so nov standard .

Beli Švicarski Ovčar je navidez res tak, kot da bi gledali belega nemškega ovčarja. Ima mišičasto telo. Belo dlako, ki je lahko dolga ali kratka. Zraste od 55 do 66 cm in tehta od 25 do 40 kg.

Ima izreden značaj, na njem ni nikakršne nervoze. Je zelo učljiv, rezerviran, vendar ne agresiven do tujcev. Prav v ničemer ne zaostaja od svojega sorodnika nemškega ovčarja. Je zvest, zelo dober čuvaj, predvsem pa vsestransko uporaben. Poleg tega, da je idealen družinski pes, se odlično obnese v agilitiju, kot pes sledar, dober je v obrambi in poslušnosti, pojavlja pa se tudi, kot odličen reševalni pes, specialist za lavine.

Želi si gospodarja, ki ljubi gibanje, veliko sprehodov in bo do njega vedno fer.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 73238 krat.