BELGIJSKI OVČAR - LAEKENOIS

pes BELGIJSKI OVČAR - LAEKENOIS, pasma BELGIJSKI OVČAR - LAEKENOIS, BELGIJSKI OVČAR - LAEKENOIS slika Laekenois je najstarejši od štirih belgijskih ovčarjev. Prihaja iz Belgije, kjer so ga uporabljali kot ovčarskega psa in psa čuvaja. V Flandriji je na primer, čuval lanena polja.

Je pes garač. Še dandanes je izvrsten deloven pes, izreden čuvaj in zelo cenjen tudi pri policijskem delu.

Kot tipičen ovčarski pes, potrebuje Laekenois veliko gibanja, rad je zaposlen in je ustvarjen za delo v naravi. Zraste od 53 do 62 cm in tehta od 23 do 28 kg, seveda odvisno od spola. Spada med srednje velike pasme in se ponaša s trdo, ostro skuštrano dlako, ki je jelenje rjava do temno rdeče barve s črnimi ožigi po gobčku in repu. Dlaka za nego ni zahtevna in tudi ne izpada.

Laekenoisi so inteligentni psi, vedno na preži. S svojo družino stkejo trdne vezi, zato je pomembno, da ima lastnik zanj veliko časa in mu dovoli nenehno biti v njegovi bližini.

Laekenois ne bo trpel grobosti, stežka se bo sprijaznil s samoto. Zato potrebuje diplomatskega vodnika, ki bo znal ugotoviti pravo pot za izpolnitev psihičnih in fizičnih potreb tega izrednega psa.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 27692 krat.