AVSTRALSKI OVČAR

pes AVSTRALSKI OVČAR, pasma AVSTRALSKI OVČAR, AVSTRALSKI OVČAR slika Avstralski ovčar je deloven pes, vzredili pa so ga v Združenih državah Amerike v 19 stoletju. Glede na to, da je bil vzrejen za delo ovčarskega psa, ki je poln energije in neustrašen, sposoben zganjati tudi podivjano govedo, je treba pri odločitvi zanj, to vzeti precej resno. Avstralski ovčar še vse do današnjega dne opravlja delo ovčarja, zato potrebuje veliko gibanja in zelo zgodnjo socializacijo, če želite iz njega napraviti družinskega psa.

Je srednje velik,od 43 do 58 cm in tehta od 16 do 34 kg. Prekriva ga dolga, gosta dlaka, ki se lahko pojavlja v mnogih variantah. Najpogosteje pa ga najdemo kot črnega, čisto rdečega, blue merle ali red merle, z ali brez belih oznak. Njegova dlaka zahteva enkrat tedensko česanje, ter občasno kopanje.

Avstralski ovčar bo svojemu lastniku zvest, čuval bo svoje ozemlje in svoje ljudi. Je perfektno krdelno bitje, ki pa zna do tujcev biti izredno zadržan, po potrebi pa tudi hud. Potrebuje redno gibanje, je poln energije in rad bo z vami tekmoval v različnih kinoloških športih. Je izredno inteligenten, se rad uči in sodeluje pri igri. Zato, iz njega s pravilno in zgodnjo vzgojo lahko naredite tudi prijetnega družinskega psa.
Samo ime Australski ovčar marsikoga zavede. Zanimivo je, da nima popolnoma nič skupnega z Avstralijo. Pasma kakršna je danes je še razmeroma mlada, prihaja pa iz zahodne Amerike. Je mešanica številnih pasem. Od kje ime Avstralski ovčar pa je še danes dilema med ameriškimi kinologi in verjetno tega ne bomo nikoli izvedeli.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 55145 krat.