AMERIŠKI PIT BULL TERIER

pes AMERIŠKI PIT BULL TERIER, pasma AMERIŠKI PIT BULL TERIER, AMERIŠKI PIT BULL TERIER slika Ljubitelji Ameriškega Pit Bull Terrierja, ali skrajšano APBT-ja, boste za nastanek te pasme odpotovali v daljno Ameriko. Žal točnega nastanka ni moč izslediti. Kinologi se strinjajo, da je pasma, kot je sedanja, nastala nekje okoli leta 1800. Kuža naj bi bil mešanica angleškega buldoga in angleških lovskih terierjev. ABPT je bil namenjen za pasje boje. Vzreditelji so takrat dali poudarek predvsem na agresivnost, moč in hitrost, da bi njihovi psi svojo nalogo čimbolje opravili.

Kasneje, ko so bili ti boji prepovedani, pa se je začel uveljavljati trend, ko so začeli izločati primesi agresivnosti in poizkušali vzgojiti pse, ki bodo bolj prijazni do ljudi. Tako še danes lastnik ABPT-ja na svoja pleča prevzema veliko odgovornost. ABPT-ju, mora namreč že od čisto malega mladička posvečati ogromno pozornosti, veliko treninga in zgodnje socializacije.

APBT je igriv in silno zagnan za delo. Njegovo neizmerno energijo, pa se dandanes da uporabiti za vrsto pozitivnih dejavnosti. Je odličen tekmovalni pes, za agility, ali obedience. Je delovni pes in ga uporabljajo za iskanje narkotikov in eksploziva, za lov, kot reševalnega psa, za obmejne patrole in celo kot psa terapevta.

ABPT je čokat. Najdemo ga v vseh barvnih odtenkih. Njegova dlaka je kratka, ostra in svetleča. Zraste od 45 do 55 cm in tehta od 14 do 36 kg.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 50460 krat.