AMERIŠKI BULDOG

pes AMERIŠKI BULDOG, pasma AMERIŠKI BULDOG, AMERIŠKI BULDOG slika Ameriški buldog je pasma, prvotno namenjena za čuvanje živine in domačij. Američani radi omenijo, da je to bratranec starega Angleškega buldoga. V ZDA je prišel že v 17 stoletju.

Ameriški buldog je na pogled izredno močan pes. Ima kratko dlako, lahko belo, belo z ožigi, črno ali belo progasto, lahko je barve srnjaka in bele, barve srnjaka in belimi ožigi ali kar kombinacija vseh teh barv. V povprečju zrastejo od 52 do 70 cm in tehtajo od 27 do 57 kg.

Zanimivo je, da obstajata 2 tipa Ameriških buldogov in sicer Standard in Classic. Ljudje predvsem zelo radi zamenjujejo Standard Ameriškega buldoga z Pit Bull terjerjem bele barve, menda zaradi precejšnje podobnosti.

Po večini so to veseli in prijazni psi. Radi imajo svojo družino, znajo postati pravi hišni ljubljenčki. Vsekakor pa zahtevajo status družinskega člana. Znajo biti tudi dominantni, zato je nujno, da je vsaj nekdo v družini, ki je njegov alfa in ima z vzgojo že nekaj izkušenj. To ni pasma za začetnike. Zna biti zelo trmast in svojeglav, predvsem pa je pomembno, da ga znate nadvladati, kajti to je zelo močan pes. Čaka vas torej trda in dolga vzgoja.

Ameriškemu buldogu je od tistega časa, ko so ga prvič prinesli v ZDA po do danes, grozilo že izumrtje. Danes je varen pred tem in uživa svojo popularnost, kot družinski ali delovni pes.

Ameriški buldog je namreč tudi izvrsten deloven pes. V ZDA ga uporabljajo specialne enote vojske in policije, znan pa je tudi po tem, da je odličen pes reševalec.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 61007 krat.